Olej Marula nierafinowany, 10 ml

Dostępność: brak towaru
Cena: 17,99 zł 17.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Idealny do pielęgnacji:

  • okolic oczu
  • skóry suchej, podrażnionej, wymagającej regeneracji
  • dojrzałej z oznakami starzenia
  • zwiotczałej, wymagającej ujędrnienia
  • skóry problemowej, z przebarwieniami i bliznami
  • zniszczonych, suchych włosów
  • łamliwych paznokci

Działanie:

  • nawilżające – duża zawartość kwasu oleinowego sprzyja penetracji w głąb skóry oraz struktury włosów wszystkich składników aktywnych, w tym odpowiadających z utrzymanie odpowiedniego poziomu nawodnienia
  • przeciwstarzeniowe – dzięki zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witaminy E, olej ten doskonale chroni skórę przed działaniem wolnych rodników, sprzyja redukcji zmarszczek, również tych, powodowanych suchością skóry
  • ujędrniające – olej ten jest idealny do pielęgnacji skóry zwiotczałej, wymagającej ujędrnienia. Stanowi ratunek w walce z cellulitem oraz w profilaktyce i zmniejszaniu rozstępów.
  • regenerujące – duża zawartość witaminy C wspomaga procesy regeneracji skóry oraz włosów, przyspiesza gojenie blizn po trądzikowych, krost oraz drobnych ran. Widocznie rozjaśnia skórę i niweluje przebarwienia, zmniejsza widoczność piegów. Wzmacnia paznokcie oraz zapobiega ich rozdwajaniu, stosowany na włosy dogłębnie je regeneruje, nie obciążając ich, działa naprawczo na zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki
  • przeciwzapalne – olej marula wykazuje silne działanie przeciwzapalne oraz łagodzące, polecany jest przy atopowym zapaleniu skóry, trądziku, egzemie i łuszczycy, jak również przy problemach ze skórą głowy – niweluje jej suchość oraz pomaga zwalczyć łupież
  • ochronne – dzięki dużej zawartości witaminy E, będącej źródłem antyoksydantów, olej chroni strukturę skóry oraz włosów przed zniszczeniami powodowanymi czynnikami zewnętrznymi, np. przed poparzeniem słonecznym, łagodzi rumień i podrażnienie. Bardzo szybko się wchłania, nie zatykając porów

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil; (Olej marula nierafionwany)
  • Rejon pochodzenia: Afryka
  • Postać: płynny olej o delikatnym charakterystycznym zapachu
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce – lekko tężeje
  • Trwałość: podana na opakowaniu

 

Ciekawostki:

  • Olej powstaje w wyniku tłoczenia na zimno pestek owoców afrykańskiego drzewa marula
  • Owoce marula są wielkości piłki golfowej i stanowią prawdziwy przysmak słoni, stąd też drzewo marula nazywane jest „drzewem słoni”
  • Ze względu na szybkie wchłanianie się, olej ten zaliczany jest do tzw. suchych olejów. Może być stosowany na dzień, również pod makijaż

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl