Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Olej z Czarnuszki nierafinowany 10 ml

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 13,99 zł 13.99
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Idealny do pielęgnacji:

  • skóry wrażliwej, podrażnionej
  • skóry problemowej i łojotokowej
  • z przebarwieniami
  • dojrzałej z oznakami starzenia
  • skóry głowy, włosów, paznokci

przeciwzapalne – dzięki zawartości nienasyconego kwasu eikozadienowego (2,6-3%), rzadko występującego w przyrodzie, zaleca się stosowanie tego oleju przy wszelkich zmianach skórnych, przebarwieniach i problemach ze skórą ciała , włosów , i paznokci. Olej ten oczyszcza, działa antyseptycznie i bakteriobójczo. Polecany jest również do skóry alergicznej, przy egzemie trądziku. Stosowany na skórę głowy, pomaga zwalczyć jej swędzenie oraz niweluje problem łupieżu i wypadających włosów

  • przeciwstarzeniowe – nienasycone kwasy tłuszczowe (głównie kwasy omega-3, omega-6 i omega-9) wspomagają regenerację bariery hydrolipidowej naskórka oraz są świetnym antyutleniaczem, opóźniają proces starzenia się skóry oraz poprawiają jej elastyczność. Doskonale niwelują zmarszczki oraz zapobiegają powstawaniu nowych.
  • ochronne – olej z czarnuszki łagodzi wszelkie podrażnienia a także chroni skórę przed poparzeniami słonecznymi, przez co często olej ten wykorzystywany jest w kosmetykach do ochrony przeciwsłonecznej. Regularne stosowanie, w widoczny sposób poprawia kondycję skóry poprzez jej dogłębne nawilżenie, zmiękczenie i wygładzenie
  • normalizujące – reguluje produkcję sebum, pomaga w leczeniu łojotoku, nie zatykając porów
  • rozluźniające – stosowanie oleju do masażu ciała pomaga rozluźnić napięte mięśnie, działa przeciwbólowo

 

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Nigella Sativa oil; (Olej z czarnuszki nierafinowany)
  • Kraj pochodzenia: Egipt
  • Postać: płynny olej o korzennym zapachu
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce znacznie tężeje
  • Trwałość: podana na opakowaniu

Ciekawostki:

  • Olej uzyskuje się z tłoczenia na zimno nasion czarnuszki siewnej pochodzącej z upraw w Europie Południowej i na Bliskim Wschodzie
  • Znanych jest kilka określeń tej niezwykłej rośliny: czarnuszka ogrodowa, kąkolnica, czarny kmin, kolendra siewna lub czarnuszka egipska
  • Ze względu na bogate właściwości regenerujące, odżywcze i naprawcze, a także ze względu na miejsce pochodzenia określana jest również jako “Złoto Faraonów”
  • Nasiona czarnuszki znane były już w starożytności. Wykorzystywano je jako przyprawę do potraw oraz jako lekarstwo na wszelkie dolegliwości. Często można spotkać się ze stwierdzeniem, że czarnuszka „leczy wszystko oprócz śmierci”

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Promocje
Kuracja regenerująca Krem na dzień
Kuracja regenerująca Krem na dzień
28,90 zł 23,00 zł
szt.
Niszcz pryszcz Krem na dzień
Niszcz pryszcz Krem na dzień
29,50 zł 24,00 zł
szt.
Niszcz pryszcz Krem na noc
Niszcz pryszcz Krem na noc
27,50 zł 23,00 zł
szt.
Kuracja regenerująca Krem na noc
Kuracja regenerująca Krem na noc
27,50 zł 23,00 zł
szt.
Organiczna emulsja do powiek 35-50 lat
Organiczna emulsja do powiek 35-50 lat
13,00 zł 9,50 zł
szt.
Dar piękna Krem na noc
Dar piękna Krem na noc
29,50 zł 24,00 zł
szt.
Naturalne Syberyjskie Białe Mydło Agafii
Naturalne Syberyjskie Białe Mydło Agafii
40,00 zł 30,00 zł
szt.
Organiczny krem do twarzy na noc 50+
Organiczny krem do twarzy na noc 50+
16,00 zł 11,50 zł
szt.
Redukująca zmarszczki maska do twarzy w płachcie
Redukująca zmarszczki maska do twarzy w płachcie
8,50 zł 6,00 zł
szt.
Maska do włosów MIODOWA
Maska do włosów MIODOWA
39,90 zł 30,00 zł
szt.
Organiczny krem - żel do powiek do 35 lat
Organiczny krem - żel do powiek do 35 lat
13,00 zł 9,50 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl